tirsdag 25. desember 2018

God jul - 2018!2018 starta med at Tuva ble paret nyttårshelga, og fikk 5 valper den 26. februar - Mjøskastellets E-kull. Tre hanner og to tisper som fikk navnene Emrik, Elvin, Eine, Elfi og Eir. Utrolig morsomt å oppleve et så stort kull, og Tuva var flink som bare det, Nauma hadde også lyst på valper og lurte seg til å stelle med de. Det ble tomt i huset når valpene dro, men heldigvis har jeg fått møtt igjen et par av valpene flere ganger.

Når valpene hadde reist begyne Tuva på agilitykurs. Ser ut som hun trives bedre med agility enn med rallylydighet. Hun har deltatt på ett blåbærstevne i år. Nauma har deltatt på mange rallystevner i klasse elite i år, stort sett med disk som resultat. Nivået i elite er skyhøyt, og nå har dommerne blitt så strenge på dette med håndsignaler og dobbeltkommadoer. Kjenner litt på at morroa er borte når det skal være så vanskelig, og i høst har vi tatt helt fri fra rallytrening.

Både Nauma og Tuva har derevet litt med Nosework i år, og vi har også fått prøvd oss på konkurranse. Ser ut til at begge trives med dette, men tida mi strekker desverre ikke til med alt, så vi får se hva som blilr prioritert til neste år.

Morro med trening og konkurranse, men ut på tur er nå det vi driver mest med. Tuva og Nauma er mine beste turkompiser, og vi har vært på mange fine turer i året som har vært! Vi har også hatt mange fine lundehundtreff på Prøysen i år.

God jul & Godt nytt år!