lørdag 23. desember 2017

God jul 2017


Da har det gått et år igjen! På denne tida i fjor hadde vi valpekull. Det hadde vært morro med valper igjen snart. Tuva har løpetid nå og det blir dating rundt nyttårshelga, så får vi bare se hva tiden bringer!

2017 starta med at jeg gikk Nosework kurs med Tuva. Etter kurset ble det satt opp LGT-test på bjørkeluft som både Tuva og Nauma bestod - de er antaglig de første lundehundene som har tatt LGT-test :)

Dette året hadde jeg planer om å satse på rally, men det er sjelden det blir som man har planlagt... Rallystevnet på Lillehammer 1. mai-helga mista vi pga løpetid. Når vi endelig kom i gang ble det disk etter disk, og Tuva syntes ikke det var noe gøy å konkurere. Jeg kjente også litt på stresset det var å gå med to hunder i samme klasse, så jeg bestemte meg for at Tuva skulle få litt fri og så meldte jeg på kun Nauma på et par stevner. Da løsna det og Nauma fikk endelig opprykk til Elite. Tuva fikk gå agilitykurs i høst, hun er mye mer hopp og sprett enn det Nauma er og det ser ut til at hun trives veldig godt med agility.

Årets lundehundtreff og spesialutstilling var på Skarnes, og vi bodde der i ei fin hytte hele helga. Både Nauma og Tuva detok på klubbens egen menaltest. Stilte begge hundene på utstillingen, Nauma debuterte som veteran. Tuva ble 2. beste tispe totalt. Tuva har vært på et par utstillinger til ellers har det blitt lite av det i år.